Rompetrol negociază răscumpărarea acţiunilor primite de Ministerul Finanţelor în povestea datoriei istorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Rompetrol a anunţat în această seară că va continua discuţiile cu echipa mixtă a Ministerului Finanţelor pentru identificarea şi adoptarea unor soluţii de compromis reciproc acceptate privind obligaţiunile emise de Rompetrol Rafinare şi achiziţionate de minister în 2003.

„Cu prilejul recentei intâlniri de la Astana, preşedintele Republicii Kazahstan, Nursultan Nazarbayev, şi preşedintele României, Traian Băsescu, şi-au exprimat dorinţa ca divergenţele dintre Rompetrol şi Ministerul Finanţelor Publice să fie soluţionate pe cale amiabilă", se arată într-un comunicat al companiei.

Conform Legii 89/2005 şi Convenţiei de Emisiune, Rompetrol Rafinare a emis la data de 30 septembrie 2010, în contul obligaţiunilor nerăscumparate, 19,7 miliarde acţiuni către Ministerul Finanţelor Publice, care a preluat astfel 44,69% din Rompetrol Rafinare.

„Înţelegând obiectivele bugetare ale Ministerului Finanţelor, Grupul şi-a exprimat disponibilitatea pentru o posibilă răscumpărare a acestor acţiuni, urmând a se determina valoarea acestora şi modul de plată", au mai spus reprezentanţii Rompetrol.

În primele nouă luni ale acestui an, valoarea totală a contribuţiei Rompetrol Rafinare către bugetele locale şi centrale s-a ridicat la aproximativ 1,2 miliarde de dolari, în creştere cu peste 70% faţă de nivelul atins în perioadă similară din 2009.

În acelaşi timp, exporturile companiei s-au majorat cu 10%, până la un nivel de peste 774 de milioane de dolari, Rompetrol Rafinare ocupând locul 3 în topul exportatorilor români în 2010.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite