Rompetrol a scumpit benzina şi motorina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rompetrol Downstream a majorat, astăzi, preţul benzinei cu patru bani pe litru şi pe cel al motorinei cu trei bani pe litru, a anunţat divizia de distribuţie a carburanţilor din grupul Rompetrol.

Benzinele Efix 95 şi Alto 101 costă 4,53 lei pe litru, respectiv 5,14 lei pe litru. Noile preţuri ale sortimentelor de motorină Efix şi Alto 55 sunt 4,32 lei litru şi 4,61 lei pe litru.Preţurile carburanţilor vânduţi în staţiile Rompetrol pot varia cu +/- 5% faţă de cele de referinţă.

Grupul Rompetrol este controlat integral de compania KazMunaiGaz din Kazahstan.

Preţul unor sortimente de carburanţi s-a majorat cu 7% în acest an, iar cotaţia petrolului continuă să crească, antrenând scumpiri în lanţ pe toate palierele economiei. Singura soluţie pentru stoparea scumpirilor este scăderea nivelului taxelor încasate de stat, care reprezintă jumătate din preţul de la pompă.

În martie 2010, cele mai scumpe sortimente de benzină de pe piaţa din România, respectiv OMV Carrera 100 din staţiile Petrom şi OMV şi Alto 101 de la Rompetrol, de calitate superioară, au trecut de pragul psihologic de cinci lei pe litru şi au astăzi preţuri de referinţă de 5,1 lei pe litru.

De la începutul anului, preţurile celor două sortimente de benzină au crescut cu 7,3% în cazul Petrom şi cu 6,2% la Rompetrol. Din păcate, însă, preţul carburanţilor stă la baza formării preţurilor tuturor bunurilor de larg consum, iar o scumpire în lanţ este iminentă şi se va contura vizibil în următoarea perioadă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite