Rompetrol Georgia investeşte şase milioane de dolari în modernizarea unor depozite de carburanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rompetrol Georgia a alocat patru milioane de dolari pentru modernizarea unui depozit de carburanţi, după ce a inaugurat vineri un proiect similar în Tbilisi, în care a investit două milioane de dolari, potrivit publicaţiei azere Trend Capital.

Ministrul georgian al Energiei, Alexandr Ketaguri, prezent la ceremonia de inaugurare, a declarat că Rompetrol îşi extinde reţeaua de benzinării în Georgia, ceea ce va creşte concurenţa.

CEO Rompetrol, Saduokhas Meralyiev, a arătat că grupul va reface un al doilea depozit de carburanţi, proiect pentru care a alocat patru milioane de dolari.

"În pofida crizei financiare, compania nu a oprit investiţiile în Georgia şi, pe lângă proiectul inaugurat astăzi, vom moderniza un al doilea depozit, în care vom investi patru milioane de dolari", a spus Meralyiev.

Proiectul finalizat vineri se află lână aeroportul din Tbilisi, reconstrucţia a durat şase luni, iar echipamentele provin din Ucraina, Turcia şi Franţa.

Capacitatea depozitului a fost mărită de la 6.000 de metri cubi la 9.500 de metri cubi, iar timpul de descărcare a fost redus de la 10 ore la 2 ore.

KazMunaiGaz din Kazahstan deţine integral The Rompetrol Group, prin care controlează 98,63% din acţiunile Rompetrol Rafinare.

Statul român este la un pas de a intra în acţionariatul Rompetrol Rafinare

Rompetrol trebuie să plătească statului român 571 de milioane de euro, reprezentând valoarea unor obligaţiuni emise în contul datoriei istorice a Petromidia, dinainte de privatizare. Obligaţiunile sunt scadente la 30 septembrie 2010. Potrivit ordonanţei de urgenţă care reglementează acest instrument financiar, dacă o parte a datoriei nu este plătită, această sumă este convertită în acţiuni ale statului la Rompetrol Rafinare.

Compania kazahă de stat KazMunaiGaz, proprietarul Grupului Rompetrol, a anunţat că va plăti 100 de milioane de dolari, astfel că îşi va păstra participaţia majoritară, iar statul va deveni acţionar minoritar.

Aceasta va fi prima dată când statul român şi cel kazah vor fi parteneri într-o companie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite