Rompetrol a scumpit benzina pentru a treia oară în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Rompetrol a scumpit benzina la pompă cu 14 bani. Astfel, cel mai scump carburant a ajuns la 6,58 lei.

Este cea de-a treia scumpire a carburantului din acest an. Benzina Alto 101 are un preţ de referinţă de 6,58 de lei pe litru, iar sortimentul popular, Efix benzină, are un preţ de 5,94 lei pe litru.

"Pe fondul evoluţiei recente a cotaţiilor internaţionale la benzină şi motorină, grupul Rompetrol este nevoit să mărească preţul la benzină cu 0,14 Ron/litru, TVA inclus. Această creştere a preţului este, de fapt, o măsură de corelare a preţului benzinei practicat de companie, cu evoluţia din ultima perioadă a cotaţiei la benzină. În ultimile 30 de zile, cotaţia internaţională a benzinei a crescut cu 40,7 USD/tona faţă de media ultimilor 30 de zile, iar cea a motorinei a scăzut cu 19,9USD/tona faţă de aceeaşi perioadă", argumentează reprezentanţii Rompetrol, într-un comunicat de presă.

Compania precizează că, din preţul final al benzinei Efix înainte de scumpire, adică 5,76 de lei, TVA reprezintă 1,11 lei, acciza este 1,54 lei, preţul propriu-zis al benzinei are un preţ de 2,99 lei, iar adaosul comercial este de 0,12 lei.

"În acest context, Rompetrol nu poate susţine operaţional această marjă, luând măsura de a alinia preţurile la benzină şi motorină, ajustând adaosul la benzină de la 0,12 lei/litru la 0,23 lei/litru. Menţionăm că aceasta este o corecţie parţială a preţului la benzină, mult sub nivelul pe care îl poate susţine compania", a declarat Titov Buzescu, vicepresedintele diviziei de retail a grupului Rompetrol.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite