Rompetrol: Românii arestaţi în Bulgaria au fost ameninţaţi de poliţişti şi reţinuţi pe nedrept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii arestaţi ieri în Bulgaria, printre care şi CEO local al Rompetrol, au fost agresaţi şi ameninţaţi de către poliţişti la intrarea în restaurant şi au fost reţinuţi pe nedrept, se arată într-un comunicat al companiei petroliere, care precizează că va informa ambasada României la Sofia despre această situaţie şi că aşteaptă scuze din partea autorităţilor bulgare.

Potrivit presei bulgare, doi cetăţeni români au fost arestaţi la Arbanasi, în apropiere de Veliko Târnovo, în noaptea de vineri spre sâmbătă, când au intrat într-un conflict cu membrii gărzii de securitate a preşedintei Parlamentului bulgar, Ţeţka Ţaceva.

Reprezentanţii Rompetrol explică faptul că Sorin-Octavian Nichita, CEO al Rompetrol Bulgaria, şi doi prieteni ai săi au vrut să intre într-un restaurant, în calitate de turişti.

„Poliţia şi reprezentanţii NSO (gărzii de securitate a preşedintei Parlamentului bulgar - n.r.) nu le-au permis accesul, s-au comportat într-o manieră nepoliticoasă şi nu au dorit să se idenfice. Cei trei români au fost surprinşi de modul agresiv în care erau trataţi şi, din cauza barierei lingvistice, nu au înţeles ce li se explica în bulgară", se arată în comunicatul Rompetrol.

Faptul că cei trei români nu ştiau limba bulgară i-a determinat pe poliţişti să răspundă foarte vehement şi chiar să îi ameninţe pe turişti.

Potrivit declaraţiilor avocatului lui Sorin Octavian Nichita, românii nu au agresat fizic în niciun fel forţele de ordine de la faţa locului.

„Rompetrol Bulgaria crede că nu a fost adecvat comportamentul poliţiei, considerând că a fost vorba de o barieră lingvistică. Compania va informa ambasada română în cel mai scurt timp. Sperăm că situaţia va fi clarificată de o investigaţia independentă şi obiectivă", au mai spus oficialii Rompetrol, adăugând că aşteaptă scuze din partea autorităţilor bulgare pentru situaţia creată.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite