Rompetrol: Raportul privind preţul carburanţilor conţine neclarităţi şi nu reflectă situaţia actuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Rompetrol a pus la dispoziţia reprezentaţilor ANAF şi ai Consiliului Concurenţei toate informaţiile solicitate, oferind în acelaşi timp şi lămuriri privind modul de formare al preţului final şi evoluţia componentelor care intră în alcătuirea acestuia (cotaţii internaţionale, evoluţiile acestora, formule de calcul), au declarat reprezentanţii Rompetrol, la solicitarea ziarului "Adevărul".

"Modul de interpretare al datelor rămâne la latitudinea instituţiilor statului, dar din primele concluzii apărute în presă observăm faptul că există o serie de neclarităţi care nu reflectă situaţia actuală. De exemplu, influenţa cursului valutar, în special RON/USD, în modul de formare al preţului final este semnificativă, ţinând cont ca materia primă este importată şi plătită în dolari. La acestea, se adăuga şi influenţele macroeconomice"; au spus reprezentanţii companiei petroliere.

"Avem încredere în instituţiile competente în vederea soluţionării acestor nelămuriri şi în vederea găsirii unei rezoluţii corecte în ceea ce priveşte piaţa distribuitorilor de carburanţi din Romania", au continuat ei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite