Rompetrol:„Vom plăti o parte din datorie, vom avea statul partener şi vom continua munca”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Rompetrol continuă discuţiile cu statul român privind modul de plată a datoriei de 575 de milioane de euro şi, cel mai probabil, doar o parte din aceasta va fi achitată până la 30 septembrie 2010, a declarat astăzi Saduokhas Meralyiev, CEO Rompetrol.

Astfel, statul român va deveni acţionar minoritar la Rompetrol.

„Există trei opţiuni: să plătim tot, doar o parte sau să nu mai plătim nimic. Cel mai probabil, vom alege a doua opţiune. Vom plăti o parte din această sumă, vom avea statul partener şi vom continua munca”, a spus oficialul Rompetrol.

Potrivit acestuia, compania se focusează în prezent pe obţinerea de profit „pentru ca toţi acţionarii să aibă beneficii”.El estimează că Rompetrol va ajunge pe zero anul viitor, după mai mulţi ani de pierderi, urmând ca în următorii doi-trei ani să fie „mai bine”.

„În următorii zece ani sperăm să recuperăm jumătate din banii pierduţi”, a mai spus Meralyiev.

Referitor la declaraţiile de aseară ale preşedintelui Traian Basescu, care a spus că grupul KazMunaiGaz va fi executat dacă nu îşi va plăti datoria, oficialul Rompetrol a afirmat că aceasta nu este o datorie, ci un instrument financiar pentru care compania a plătit dobânzi de 300 de milioane de dolari.

În ceea ce priveşte intenţia companiei de delistare a Rompetrol Rafinare, Meralyiev a afirmat că nu este corectă decizia CNVM de a bloca acest proces până la rezolvare situatiei legate de plata datoriei catre stat. „Procesul de delistare este conform cu legislaţia. Ne vom apara drepturile prin orice metodă legală”, a mai spus oficialul Rompetrol.  

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite