Rompetrol Well Services a început lucrări la o sondă de exploatare din Sudanul de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rompetrol Well Services (RWS), parte a Grupului Rompetrol, a început în această lună lucrările la o sondă de explorare din Bazinul Muglad din Sudanul de Sud, în baza unui contract de  aproximativ 800.000 USD încheiat de companie în luna martie.

"Aveam capabilitatea de a realiza servicii calitative pentru lucrări de explorare petroliferă în acestă zonă dificilă, în care factori precum clima şi izolarea locaţiilor îngreunează operaţiunile. Înalta tehnologie, echipamentele moderne dar şi profesionalismul specialiştilor ne-au permis în cei peste 35 de ani de activitate realizarea de servicii la sondă în zeci de ţări din toată lumea şi bineînţeles din diverse regiuni ale Africii", declară Adrian Stănescu, directorul general al Rompetrol Well Services, potrivit unui comunicat al companiei.

Termenul de finalizare a lucrărilor este luna septembrie, iar echipamentele şi materialele aferente au fost transportate pe ruta România - Turcia - Kenya - Sudanul de Sud.

Compania a realizat mai multe lucrări în Africa şi chiar în Sudan. La finele anului trecut, aceasta şi-a extins activitatea de profil şi în pieţe noi, precum Ungaria şi Bulgaria.

Bazinul Muglad este situat în sudul Sudanului şi are o suprafaţă de aproximativ 120.000 km2. Rezervele de petrol au fost descoperite în anii '60, iar explorarea zăcămintelor a început în februarie 2008.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite