Romexterra a fost cumpărată de un fond de investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MKB Bank a semnat astăzi cu un consorţiu de investitori susţinut de PineBridge Investments, un acord privind vânzarea MKB Romexterra Bank, filiala română a MKB Bank, se arată într-un comunicat al fondului de investiţii.

MKB Romexterra Bank a fost înfiinţată în anul 1993, având o activitate orientată către piaţa din România. Cu 47 de sucursale şi mai mult de 600 de angajaţi, MKB Romexterra Bank are astăzi mai mult de 82.000 de clienţi, persoane fizice şi companii. În 2010, MKB Romexterra Bank a adoptat o nouă strategie de business, transformând organizaţia într-o instituţie dinamică şi modernă.

Vor să relanseze creditarea

Pierre Mellinger, Preşedintele Private Equity Europa Centrală şi de Est al PineBridge Investments a declarat în numele consorţiului: “Obiectivul este să creăm un grup bancar de succes, lider de piaţă în Europa de Sud-Est, prin achiziţia şi consolidarea unor bănci de mărime medie din regiune. Cum majoritatea băncilor din România şi-au redus drastic activitatea de creditare, credem că extinderea împrumuturilor către un grup de companii mici şi mijlocii poate fi o soluţie de succes.”

“Cu un capital de bază solid, un management cu experienţă şi o puternică susţinere financiară din partea acţionarilor, Romexterra se află într-o poziţie unică pentru sprijinirea economiei româneşti şi pentru a acţiona ca un catalizator al creşterii economice.” a continuat Pierre Mellinger.

Termenii acordului nu au fost făcuti publici, aceştia cuprinzând condiţii standard de finalizare a tranzacţiei, inclusiv aprobarea acesteia de către Banca Naţională a României şi Consiliul Concurenţei din România. PineBridge Investments administrează active în valoare de 67,3 miliarde de dolari (la 31 decembrie 2011), pentru clienţi instituţionali şi persoane fizice, printr-o gamă extinsă de investiţii în companii listate, instrumente financiare cu venit fix, fonduri private de investiţii (private equity) şi fonduri de tip hedge fund.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite