Romexpo atacă decizia de intrare în insolvenţă şi spune că datoria a fost plătită în luna mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romexpo a atacat prin recurs decizia prin care instanţa a admis intrarea în insolvenţă a complexului expoziţional, apreciind-o incorectă şi nelegală, pentru că datoria invocată de firma care a cerut insolvenţa a fost achitată integral din luna mai.

CITEŞTE DESPRE INTRAREA IN INSOLVENŢĂ A ROMEXPO AICI:

Romexpo a intrat în insolvenţă. Ce datorie au proprietarii

Firma Euro Insol a anunţat vineri dimineaţă că Romexpo a intrat în procedura de insolvenţă pentru neplata unei datorii de peste 180.000 lei către firma Arsenoaiei & Matasel Consulting.

"La data de 16.11.2011, Arsenoaiei & Matasel Consulting a formulat o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva Romexpo, pentru plata unei creanţe în valoare de 181.603 lei, şi suma de 20.028,11 lei, reprezentând penalităţi. Având în vedere această cerere, au avut loc mai multe negocieri cu reprezentanţii firmei întrucât, în perioada derulării contractului, respectiv februarie 2009-iunie 2011, firma Arsenoaiei & Matasel Consulting a încasat pentru servicii de publicitate prestate către Romexpo suma de 6,27 milioane de lei, considerând că este firesc şi de bun simţ să efectuăm plata în tranşe a sumei pretinse, raportat la sumele încasate pe perioada contractuală", se arată într-un comunicat al Romexpo.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii firmei au acceptat, dar nu şi-au retras acţiunea de pe rolul instanţei, astfel că Romexpo a achitat creanţa în integralitate.

"Creanţa a fost achitată integral la data de 13.02.2012 (suma de 236.243,77 lei) şi la data de 14.05.2012 (suma de 149.636,66 lei), la dosarul aflat pe rol depunându-se toate înscrisurile care să dovedească situaţia financiară pozitivă a companiei, precum şi documentele de plată. Cu toate acestea, printr-o eroare greu de imaginat judecătorul sindic a admis cererea de insolvenţă. Ceea ce ni se pare ciudat este că pronunţarea s-a comunicat în cursul acestei dimineţi, iar la un interval foarte scurt de timp administratorul judiciar provizoriu ne-a anunţat că urmează să se implice în administrare, comunicând această informaţie şi presei", se afirmă în comunicat.

Plângere la CSM împotriva judecătorului

Reprezentanţii Romexpo consideră legatura dintre soluţia pronunţată şi administratorul de la Euro Insol "cel puţin dubioasă", suspectându-l totodată pe judecătorul Victor Moldovan că pronunţă sentinţe tendenţioase.

"Dorim în acelaşi timp să precizăm că am înaintat plângere la Consiliul Suprem al Magistraturii pentru incorecta şi nelegala soluţie pronunţată de judecătorul Victor Moldovan deoarece, conform unui principiu fundamental de drept, plata efectuată stinge datoria şi litigiul. În acelaşi timp am atacat cu recurs soluţia pronunţată. Asigurăm pe această cale toţi clienţii şi colaboratorii că în prezent Romexpo are o situaţie financiară pozitivă, având toate datoriile plătite la zi şi lichidităţi acoperitoare în conturi, iar soluţia pronunţată şi comunicată în această dimineaţă, fără o verificare prealabilă, o considerăm un atac asupra economiei de piaţă", se mai spune în comunicat.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite