Romeo Comăniciu, validat pentru controlul asigurărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe l-au validat ieri, cu 21 de voturi „pentru“, 12 voturi „împotrivă“ şi o abţinere, pe Romeo Ionuţ Comăniciu, propus de PDL, pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Candidatul iniţial al PDL, Cristian Constantinescu, nu a primit, luni, avizul comisiilor parlamentare. Pentru numirea lui Constantinescu au fost 14 voturi „pentru" şi 25 de voturi „împotrivă". În luna iunie, PDL a anunţat însă că îl susţine pe Constantinescu pentru funcţia de preşedinte CSA. Comăniciu este director al sucursalei Astra Asigurări Braşov şi deţine integral societatea Anro Consulting SRL Braşov, care activează în domeniul consultanţei pentru afaceri şi management, conform datelor de la Registrul Comerţului. Anro Consulting vinde poliţe Astra Asigurări. Astfel, Comăniciu se află într-un posibil conflict de interese, însă autoritatea a anunţat că analizează legalitatea în care se află acesta şi firmele deţinute.

Semnal negativ pentru investitori

Fostul candidat la şefia CSA, Cristian Constantinescu, a condus operaţiunile Allianz-Ţiriac până în luna iunie a anului trecut şi s-a aflat în fruntea asociaţiei profesionale a asigurătorilor, UNSAR, până la mijlocul acestui an. Constantinescu consideră că numirea la conducerea instituţiei a unui şef de sucursală, care se ocupă de vânzările unui asigurător într-o zonă, este un semnal extrem de prost pentru investitorii străini din industrie. La mijlocul acestui an a expirat mandatul a patru membri CSA, din totalul de şapte, respectiv Angela Toncescu (preşedinte), Tudor Baltă (vicepreşedinte), Constantin Buzoianu (vicepreşedinte) şi Corneliu Moldovan (membru).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite