Românii preferă vacanţele în afara graniţelor ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 70% din turiştii care au cumpărat vacanţe la târgul Holiday Market, care s-a desfăşurat în perioada 17-20 martie, au preferat destinaţiile externe, potrivit datelor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Operatorii au vândut cu 15-20% mai multe pachete comparativ cu ediţia precedentă, valoarea lor fiind de aproape 600.000 de euro. „Turişii români caută discounturi mai mari la vacanţele în străinătate decât la cele din România, iar prognoza anunţată privind o creştere uşoară a tarifelor pentru destinaţii ca Turcia, Grecia, Bulgaria, în urma absenţei de pe piaţă a Egiptului şi Tunisiei, i-a determinat să profite de discounturile expozanţilor, care s-au încadrat între 5% şi 30%", spun reprezentanţii ANAT. Aproximativ 65% din turişti s-au arătat dispuşi să cheltuiască între 350 şi 650 de euro pe pachet, iar 20% - între 650 şi 1.000 de euro. De asemenea, circuitele cu autocarul sunt preferate de 12% din români.

Târgul a avut aproape 20.000 de vizitatori, cu circa 10% mai mulţi decât anul trecut, şi a reunit 120 de expozanţi, pe o suprafaţă de peste 5.000 de metri pătraţi. La Holiday Market au participat agenţii de turism, birouri de turism în România ale unor ţări, parteneri străini ai agenţiilor româneşti din ţări precum Cipru, Bulgaria, Malta, Indonezia, Israel sau Turcia, asociaţiile de promovare a turismului regionale Litoral - Delta Dunării, Maramureş, Bucovina, Braşov, Sighişoara, Sibiu, Prahova, Râşnov, Gorj, cât şi autorităţi locale. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite