Românii nu se grăbesc să-şi asigure locuinţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţelor emise până la 16 mai a atins 496.672 de contracte, reprezentând doar 5,9% din fondul locativ naţional, format din 8,39 milioane de locuinţe, potrivit datelor Pool-ului de Asigurare împotriva Dezastrelor (PAID).

 „Obiectivul conducerii PAID este creşterea semnificativă a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie până în decembrie 2011", a declarat Marius Bulugea, directorul general al PAID. Proprietarii care nu-şi asigură locuinţele până la 15 iulie 2011, fie prin intermediul unei poliţe obligatorii, fie printr-una facultativă, vor fi amendaţi de primării cu până la 500 lei. Totuşi, aplicarea amenzilor rămâne la latitudinea primarilor.

„Nu cred că vreun primar din România va aplica amenzi cetăţenilor, respectiv proprietarilor, din localitatea pe care o conduce, în condiţiile în care aceştia l-au ales, iar 2012 va fi un an electoral", a afirmat Emil Drăghici, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România. Legislaţia obligă proprietarii de imobile să încheie o poliţă de asigurare împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, prima fiind diferenţiată în funcţie de tipul de locuinţă (A sau B), între 10 şi 20 de euro. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite