Românii cred că măsurile Guvernului vor creşte şomajul şi evaziunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea românilor crede că măsurile de austeritate impuse de Guvern vor duce la creşterea economiei subterane şi a numărului de şomeri, şi nu la ieşirea ţării din criză, potrivit unui sondaj realizat de Myjob.

Mai mult de jumătate dintre respondenţii site-ului de recrutare Myjob (50,55%) declară că singurul efect al măsurilor va fi diminuarea veniturilor celor care au deja salarii mici. De asemenea, aproape un sfert (24,1%) cred că va creşte economia subterană din România. În acelaşi timp, alţi 20% dintre participantii la sondaj sunt de părere că măsurile de austeritate vor genera mai multi şomeri, informează sondajul realizat pe un eşantion de 2.000 de persoane, la nivel naţional.

În schimb, doar 2,89% dintre cei intervievaţi sunt de părere că măsurile de austeritate propuse de Guvern vor contribui la ieşirea României din criză în 2011, iar alţi 2,48% se aşteaptă să genereze mai mulţi bani la buget.

„Angajaţii cu experienţă în câmpul muncii şi vârsta peste 45 de ani nu cred aproape deloc în iniţiativele Guvernului, în timp ce tinerii cu mai puţin de un an experienţă sunt mai încrezători, peste 9% declară că vom ieşi din criză datorită măsurilor de austeritate, iar 6,25% afirmă că vor intra mai mulţi bani la buget în acest fel", se arată într-un comunicat al Myjob.

Absolvenţii cu MBA sau doctorat, respectiv 11%, nu acordă şanse de succes propunerilor anticriză, în schimb respondenţii cu studii medii şi postliceale creditează pachetul de măsuri cu şanse să scoată România din criză.

La nivel regional, cei mai optimişti sunt respondenţii din Bucureşti, Sibiu, Cluj şi Timiş, care cred că anul viitor situaţia va reveni la normal.

La polul opus se află angajaţii din regiunea Moldova, respectiv Bacău, Vaslui, Iaşi, unde peste 60% dintre participanţii la sondaj sunt de părere că măsurile de austeritate vor genera doar salarii mai mici.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite