Românii cheltuiesc aproape 90% din cât câştigă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cheltuielile totale ale populaţiei au fost, în trimestrul II din 2011, în medie, de 2.159 de lei lunar pe gospodărie (749 de lei pe persoană) şi au reprezentat 89,7% din nivelul veniturilor totale, arată datele raportate azi-dimineaţă de Institutul Naţional de Statistică.

Principalele destinaţii ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii şi transferurile către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuţiilor, cotizaţiilor. Urmează acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei (hrana animalelor şi păsărilor, plata muncii pentru producţia gospodăriei, produse pentru însămânţat, servicii veterinare etc.). Cheltuielile pentru investiţii, destinate pentru cumpărarea sau construcţia de locuinţe, cumpărarea de terenuri şi echipament necesar producţiei gospodăriei, cumpărarea de acţiuni etc. deţin o pondere foarte mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populaţiei.

Venitul mediu lunar: 2.408 lei pe gospodărie

Potrivit rezultatelor anchetei bugetelor de familie, în trimestrul II din 2011, veniturile totale medii lunare au reprezentat, în termeni nominali, 2.408 lei pe gospodărie şi 835 lei pe persoană. Veniturile băneşti au fost, în medie, de 1.994 lei lunar pe gospodărie (692 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 414 lei lunar pe gospodărie (143 lei pe persoană).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite