Românii aleg să meargă în concediu... prin vecini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte staţiuni de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre generează venituri anuale de 700 de milioane de euro. Românii contribuie cu un sfert, iar ponderea este în creştere.

Drumul a durat şapte ore, dar numai pentru că m-am bazat exclusiv pe GPS, care era setat să aleagă ruta cea mai scurtă şi care m-a condus pe drumuri secundare, pline de gropi, şi nu pe autostradă. Oboseala şi micile neplăceri pe care le-am avut pe drum - nu am putut cumpăra rovinieta de la vamă, pentru că nu era nimeni la ghişeu, şi am fost nevoit s-o achiziţionez de la o benzinărie, la preţ dublu şi fără bon fiscal - au dispărut ca prin farmec odată ce am ajuns la hotelul din staţiunea bulgară Sunny Beach.

Un valet ne-a cărat bagajele până în cameră, ca în filmele americane. Şi, tot ca în filmele americane, i-am dat o bancnotă - cinci leva, aproximativ 2,6 euro. Citisem undeva că taxa pentru acest serviciu se stabileşte în funcţie de numărul de bagaje: o unitate monetară pe bagaj. Au fost singurii bani pe care i-am scos din buzunar, în incinta hotelului, pe tot parcursul sejurului de şapte zile, timp în care am fost înconjurat de turişti care vorbeau, pe lângă limba română şi rusă, germană şi engleză.

Află de pe forbes.ro de ce aleg românii să meargă în concediu ...prin vecini şi câţi au ales ca destinaţie de vacanţă Bulgaria

Vezi pe forbes.ro o galerie foto cu "perlele" turismului bulgăresc

Vezi în slideshow care au fost încasările bulgarilor din cazare pe regiuni

Noul număr „Forbes România", de luni, 25 iulie, la chioșcuri în care mai puteţi citi:

Noul eldorado. În primele luni de după căderea Lehman Brothers, când România descoperea pe propria piele ce înseamnă o criză financiară internaţională, consultanţii din domeniul strategiei păreau liniştiţi. Aflaţi în permanent contact cu colegii lor din Londra sau Frankfurt, strategii români îi sfătuiau pe investitori să mizeze pe energie şi sistemul medical. La trei ani de la venirea crizei, aşteptările consultanţilor au fost depăşite. Aflaţi din dosarul pe care „Forbes România" l-a pregătit pentru acest număr pe ce se bazează cei care au investit sute de milioane de euro în domeniul medical.

Cu bani mai puţini, aceeaşi eficienţă!
Să nu mai plângem pe umărul clienţilor publicitari, care şi-au redus bugetele de comunicare. Cu resurse financiare mai mici faţă de anul trecut, au obţinut aceeaşi expunere pe TV sau chiar mai mare.

Goana după aurul negru. OMV Petrom şi Romgaz, alături de asociaţi străini, investesc anual două miliarde de dolari pentru a scoate petrol şi gaze naturale din piatră seacă.

Familiile contează! Când piaţa autohtonă de bricolaj a luat-o la vale, Ioan Ciolan, proprietarul reţelei Ambient, a descoperit trei familii care să-l susţină.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite