Românii au stat la taclale pe telefon peste 17 miliarde de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, românii au înroşit liniile telefonice, vorbind nici mai mult, nici mai puţin decât 17,6 miliarde de minute. 53,1% din traficul de voce a fost înregistrat în reţelele de telefonie

Anul trecut, românii au înroşit liniile telefonice, vorbind nici mai mult, nici mai puţin decât 17,6 miliarde de minute. 53,1% din traficul de voce a fost înregistrat în reţelele de telefonie mobilă, 4,9% au fost iniţiate în reţelele furnizorilor alternativi de servicii de telefonie fixă, iar restul au fost generate din reţeaua RomTelecom.
Potrivit unui studiu al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANRC), cota de piaţă a operatorilor alternativi de telefonie fixă a ajuns la 10%, majoritatea abonaţilor fiind persoane fizice. Deşi, per total, traficul de voce originat în reţelele publice fixe de telefonie a înregistrat o scădere uşoară, ajungând la 8,2 milioane minute, faţă de 8,8 milioane în 2004, traficul realizat prin reţelele furnizorilor alternativi a crescut semnificativ - cu aproximativ 237%, semn că ofertele acestora devin din ce în ce mai atractive. În reţelele mobile, cei peste 13,3 milioane de utilizatori au generat un trafic de peste 9,3 milioane de minute, cu aproximativ 44% mai mult decât în 2004. şi traficul total de mesaje scrise a crescut cu 77% în ultimul an, înregistrând peste 1,6 miliarde de mesaje trimise, inclusiv în roaming, în timp ce traficul de mesaje multimedia a crescut de peste 5 ori, ajungând la 17 milioane de MMS-uri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite