Românii au subscris mai mult decât străinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contribuţia românilor la suprasubscrierea de 6,45 ori a acţiunilor scoase la vânzare de Transelectrica se ridică la 70% în ceea ce priveşte totalul acţiunilor cumpărate şi la 96% luând în

Contribuţia românilor la suprasubscrierea de 6,45 ori a acţiunilor scoase la vânzare de Transelectrica se ridică la 70% în ceea ce priveşte totalul acţiunilor cumpărate şi la 96% luând în considerare numărul investitorilor.
"Persoanele fizice din România au subscris 11,38 milioane de acţiuni, iar cele juridice - 21,79 milioane de acţiuni, în vreme ce investitorii străini, persoane fizice au cumpărat 1,89 milioane de acţiuni, iar cele juridice - 12,30 milioane de acţiuni", a subliniat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Răzvan Purdilă, directorul Direcţiei piaţă de capital din cadrul companiei de utilităţi. "Raportul stabilit între rezidenţi şi nerezidenţi se încadrează în structura de investiţie la Bursa de Valori Bucureşti. În viitor, sperăm ca investiţiile străine să sporească la 40% din total", a precizat Stere Farmache, directorul BVB. Potrivit reprezentanţilor Transelectrica, cererea la BVB pentru admiterea la tranzacţionare va fi depusă la începutul lui august, urmând ca, în prima jumătate a lunii, să înceapă tranzacţionarea efectivă a titlurilor.

Proiecte MEC
În prezent, Ministerul Economiei şi Comerţului (MEC) pregăteşte vânzarea, prin intermediul Bursei, a unor pachete de acţiuni deţinute de Transgaz, de cele patru filiale privatizate ale Electrica, de Nuclearelectrica şi de cele două Distrigaz-uri, a declarat ministrul de resort, Codruţ şereş. "Transgaz va veni pe Bursă în cel mult un an şi jumătate, compania urmând să organizeze, în aproximativ o lună, licitaţia pentru desemnarea societăţii de intermediere", spune şereş. Ministrul a adăugat că, la sfârşitul lunii mai, a mandatat Electrica să selecteze, prin licitaţie, societatea de servicii de investiţii financiare prin intermediul căreia va vinde, prin ofertă publică secundară, pachete de acţiuni de cel puţin 5% din filialele privatizate (Moldova, Oltenia, Dobrogea şi Banat). Referindu-se la privatizarea Romgaz, şereş a precizat că aceasta nu reprezintă, încă, o prioritate. "Prin aducerea la cota Bursei, managementul companiilor de stat va fi ferit de presiunile de orice fel, inclusiv politice", este de părere şereş.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite