Românii, printre pesimiştii Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii se numără printre consumatorii europeni care au cele mai pesimiste aşteptări în ceea ce priveşte evoluţia economiei, a veniturilor şi a dorinţei de cumpărare, potrivit unui sondaj realizat de GfK.

„În ultimul trimestru al anului 2011 aşteptările privind starea economiei au înregistrat o scădere accentuată în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană. Previziunile de creştere economică au fost revizuite în sens descendent în aproape toate ţările UE", se arată în studiul GfK.

Perspective sumbre în Portugalia

În momentul de faţă, cele mai bune valori ale indicatorului GfK le prezintă Germania (-0,9 puncte) şi Spania (-3,6 puncte). Pe locul al treilea, cu o valoare cu mult mai mică, se situează Bulgaria, cu -25,5 puncte. La polul opus se află Portugalia (-54,7 puncte), Grecia (-58,6 puncte) şi Republica Cehă (-63 de puncte). România, cu -34 puncte, se situează aproape de nivelul Poloniei (-38) şi al  Italiei (-39 puncte).

Studiul oferă o privire de ansamblu asupra evoluţiei aşteptărilor privind starea economică şi veniturile şi a dorinţei de cumpărare în rândul consumatorilor din Austria, Bulgaria, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Marea Britanie, Republica Cehă, România şi Spania. Aceste 12 ţări însumează circa 80% din populaţia totală a celor 27 de state membre ale UE. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite