Romanii prefera micii de mistret, muschiul de caprioara si crevetii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producatorii si comerciantii de delicatese culinare se intrec in aceasta perioada in a oferi cumparatorilor produse cat mai variate. De la traditionalul drob, care poate fi gasit in rafturile

Producatorii si comerciantii de delicatese culinare se intrec in aceasta perioada in a oferi cumparatorilor produse cat mai variate. De la traditionalul drob, care poate fi gasit in rafturile tuturor magazinelor si pana la carnatii de caprioara, salamul de urs sau icrele de pastrav, toate au mare succes inainte de Paste. Preferintele romanilor se indreapta insa tot mai mult catre specialitati, care iau locul mancarurilor traditionale. "Fabricile de mezeluri produc in aceasta luna binecunoscutul drob, dar oamenii au inceput sa cumpere mai ales specialitati, preferand sa dea mai multi bani, dar sa aiba ceva deosebit pe masa", ne-a declarat Sorin Minea, presedintele Asociatiei Romane a Carnii. Multi romani au prins chiar gustul unor produse aparte - cele din carne de vanat, inexistente practic in meniu, in urma cu cativa ani. "Daca in urma cu doi-trei ani, mezelurile din carne de vanat nu erau foarte cunoscute, acum pot fi gasite atat in marile magazine, cat si in restaurante. Pentru ca, de Paste, fiecare doreste ceva mai special, vanzarea produselor din carne de vanat merge excelent. Nici preturile nu sunt cu mult mai mari. De exemplu, un kilogram de mici din carne de caprioara sau mistret costa 120.000 lei, iar unul de mici traditionali 90.000-95.000 lei. In perioada Pastelui, vanzarile cresc cu 40 la suta", spune directorul de vanzari al firmei Stenyon, Sandu Radu. Pe langa "delicatesele" vanatoresti, romanii mai pretentiosi inlocuiesc pe masa de Paste traditionalele sarmale si miel cu caracatita, creveti, stridii si icre. Producatorii spun ca este o perioada de varf a vanzarilor la aceste produse, in ciuda faptului ca au niste preturi destul de piperate. "Fructele de mare, caracatita, scoicile si crevetii au succes cand este vorba de sarbatori. Ele sunt preferate atat de romanii mai instariti, dar mai ales de restaurante", ne-a precizat Nicolae Dimulescu, presedintele Organizatiei Patronale Rompescaria.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite