Romanii mananca tot mai multe alimente importate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru ca sunt foarte multe produse alimentare la care nu se poate asigura necesarul intern de catre agricultorii romani, importurile sunt in continua crestere. Astfel, potrivit datelor Ministerului

Pentru ca sunt foarte multe produse alimentare la care nu se poate asigura necesarul intern de catre agricultorii romani, importurile sunt in continua crestere. Astfel, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, in prima jumatate a anului au intrat in tara alimente in valoare de 906,7 milioane euro, in crestere cu 6,9% fata de perioada similara a anu-lui 2004. Daca citricele, bananele, condimentele, uleiul de masline si cafeaua trebuie aduse din strainatate pentru ca in Roma-nia nu se produc, majoritatea alimentelor importate este re-prezentata de marfuri produse totusi in tara. Pentru ca zaharul, carnea de porc si legumele ro-ma-nesti sunt insuficiente, trebuie im--portate. Importul de carne de porc a crescut anul acesta la 119 milioane euro, de la 53,7 mi-lioane euro in prima jumatate a anului trecut, iar cel de zahar la 49 milioane euro, de la 29 milioane euro. Valoarea importurilor la produsele care nu se realizeaza in tara a fost in primele sase luni de 183 milioane euro, in timp ce valoarea alimentelor produse si la noi a ajuns la 515 milioane euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite