Romanii au aprins focuri de artificii de 100 euro/minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artificii de milioane au luminat cerul de Revelion, si anul acesta. Ca a fost vorba despre spectacolele organizate de primarii ori despre petreceri particulare, punctul culminant al petrecerii dintre

Artificii de milioane au luminat cerul de Revelion, si anul acesta. Ca a fost vorba despre spectacolele organizate de primarii ori despre petreceri particulare, punctul culminant al petrecerii dintre ani au fost exploziile de lumina. Artificierii cer echivalentul a 100 de euro fara TVA pe minutul de spectacol.
"Loviturile mari" - deliciul spectacolului
O data pe an, in noaptea de Revelion, firmele specializate in realizarea de jocuri de artificii dau lovitura, la propriu si la figurat. Cele mai spectaculoase artificii sunt cele produse de rachetele care isi lanseaza incarcatura in trepte - asa-numitele "lovituri mari", dupa cum explica specialistii.
Revelionul 2006, cu 30% mai profitabil
O afacere buna intr-o singura noapte poate insemna sute de mii de RON, spun reprezentantii companiilor de profil. Pentru Nicolae Pandarelu, administratorul companiei Rometchim Prod din Orastie, spectacolul de foc din ultima noapte a anului 2005 a echivalat cu o cifra de afaceri cu 30% mai mare fata de Revelionul trecut. "Am realizat jocuri de artificii in valoare de aproximativ 200.000 RON, in mai multe orase din tara", ne-a declarat Pandarelu. In privinta duratei spectacolului, un joc de artificii de zece minute costa in jur de 5.000 RON, iar cea mai scumpa comanda realizata de firma a costat aproximativ 18.000 RON.
Inflamabilele vin din import
Daca specialistii pirotehnisti sunt din Romania, marfa este adusa de afara, din tari precum China, Austria, Coreea. "Singura fabrica de profil din tara - cea de la Orastie - s-a inchis in urma cu cativa ani. Noi suntem scoliti tot aici, la Orastie", marturiseste Nicolae Pandarelu. Marfa chinezeasca a "aprins" si Bogdan Petcu de Anul Nou, in Targoviste, Moreni si Pucioasa.

Patru minute de foc - comanda standard la nunta
In schimb, pentru alte companii, Revelionul 2006 a fost la fel de profitabil ca anul trecut. "Am avut si comenzi mici, de cinci minute de foc intens, dar si jocuri mari ca durata", ne-a declarat Florin Cornea, reprezentantul companiei SC Cornea din Orastie. O comanda medie pentru un Revelion este de zece minute, in timp ce un spectacol standard in cazul unei nunti este de patru minute, explica Bogdan Petcu, reprezentantul SC Hermina din Targoviste. Traditia "de foc" de la petrecerea dintre ani s-a mutat insa si la concerte, botezuri, lansari de produse, inaugurarile unor sedii noi sau alte evenimente particulare "cu staif".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite