România vrea să investească în sectorul petrolier din Indonezia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România este dispusă să investească în Indonezia în domenii precum energia, infrastructura şi agricultura, este concluzia vizitei la Jakarta a secretatului de stat din Ministerul Afacerilor Externe, Doru Costea.

„Avem nevoie de investiţii mari în infrastructură pentru a atinge ţinta de creştere economică de 7% până în 2014. România s-a oferit să investească în infrastructură, în sectorul petrolului şi gazelor, precum şi în agricultură“, a declarat Retno Marsudi, director general pentru afaceri americane şi europene din MAE indonezian, citat de Jakarta Post.

Consiliul de Coordonare a Investiţiilor din Indonezia a apreciat că statul asiatic are nevoie de investiţii de 200 de miliarde de dolari americani pentru a-şi atinge această ţintă de creştere.

Jakarta urmăreşte intensificarea relaţiilor comerciale cu România, care s-au cifrat anul trecut la 60,8 milioane de dolari, în scădere cu 27% faţă de 2008.

Potrivit unui raport al pieţei globale de petrol şi gaze realizat de BP, la finele anului 2008 Indonezia avea rezerve dovedite de ţiţei de 3,7 miliarde de barili, respectiv 0,3% din petrolul mondial, de peste şapte ori mai mult decât România.

La capitolul gaze, rezervele din Indonezia se ridicau la 3.180 de miliarde de metri cubi, în timp ce România deţinea circa 630 de miliarde de metri cubi.

Romgaz, producătorul naţional de gaze, are în plan dezvoltarea afacerilor pe pieţele internaţionale, fiind incluse pe lista companiei ţări europene, caspice, din lumea arabă sau de pe continentul asiatic.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite