România şi Polonia au aceleaşi provocări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Krzysztof Walenczak, subsecretar de stat polonez, crede că între economia românească şi cea a Poloniei există multe similitudini. „Forbes CEO Forum“ 18 octombrie 2011 Athénée Palace Hilton, Bucureşti.

„Artizanul" privatizărilor din Polonia din ultimii doi ani, Krzysztof Walenczak, crede că România şi Polonia pot învăţa multe lucruri una de la cealaltă, în contextul în care cele două economii întâmpină probleme similare.

„România se confruntă cu o serie de provocări foarte similare, este o ţară care se zbate cu trecutul ei, aşa cum face şi Polonia, dar aspiră să fie un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene", ne-a explicat Walenczak. Tocmai de aceea, subsecretarul de stat în cadrul Ministerului Trezoreriei de la Varşovia consideră că factorii de decizie din cele două ţări au multe de învăţat unii de la alţii.

„Este foarte benefic să împărtăşeşti experienţe, mai ales în contextul similitudinilor dintre România şi Polonia, asemănări existente atât în ceea ce priveşte trecutul, cât şi viitorul", arată Walenczak, care va fi prezent la Bucureşti pe 18 octombrie pentru a participa la evenimentul „Forbes România CEO Forum 2011", eveniment organizat la iniţiativa publicaţiei bilunare de business „Forbes România", aflată în portofoliul trustului Adevărul Holding.

Dialogul este esenţial

Walenczak a adăugat că „România şi Polonia ar trebui să înveţe una de la alta şi să se sprijine reciproc în demersul de a-şi construi vieţi mai bune". El este absolvent al City University of New York şi are un MBA de la Harvard Business School. 

Invitaţii „Forbes CEO Forum"

Reprezentanţi de top ai mediului de afaceri şi oficiali guvernamentali din România şi Europa se vor reuni pe 18 octombrie în cadrul „Forbes România CEO Forum 2011". Printre invitaţi se numără Simeon Djankov, vicepremier şi ministrul de Finanţe al Bulgariei, Krzysztof Walenczak, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Trezoreriei al Poloniei şi pe Gheorghe Ialomiţianu, ministrul de Finanţe al României.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite