România cere UE derogare la termenele de mediu ale termocentralelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Economiei şi Departamentul pentru Afaceri Europene (DAE) vor trimite Comisiei Europene, peste două săptămâni, un punct de vedere armonizat prin care cer Bruxelles-ului o derogare la termenele pe care le au termocentralele din România pentru a se conforma cerinţelor de mediu.

“Aceste termene sunt au fost fixate chiar de noi în tratatul de aderare, iar investiţiile trebuiau făcute în perioada 2005-2008. Din păcate nu s-au realizat atunci, iar, în contextul actual al crizei au apărut întârzieri”, a spus Videanu. Potrivit acestuia, anul trecut a expirat un termen la o instalaţie de la termocentrala Paroşeni, iar altele expiră în acest an.

Întrebat dacă România riscă o procedură de infringement şi în această cauză, ministrul a răspuns că există deja o notificare în acest sens, din acest motiv fiind nevoie de un punct de vedere comun al Ministerului şi al DAE. “Nu vreau să caut o culpă cuiva, dar e rău că s-a neglijat această situaţie în toţi aceşti ani”, a mai spus Videanu. Potrivit ministrului nu există riscul ca instalaţia de la Paroşeni să fie închisă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite