România a luat un nou împrumut extern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Finanţelor a redeschis ieri o emisiune de obligaţiuni pe pieţele externe, cu intenţia de a atrage cel puţin 500 de milioane de euro, şi a atras 750 de milioane de euro.

Titlurile au maturitatea în iunie 2018 şi un randament de 5,1%. „Prin această emisiune se va majora rezerva valutară. Obligaţiunile sunt pe 6 ani, cu o dobândă cuprinsă între 5,1% şi 5,15%", a declarat ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, la reuniunea anuală a ambasadorilor.

Georgescu a afirmat că dobânda cerută de investitori pentru obligaţiunile emise de România este în scădere, în condiţiile în care în perioada similară a anului trecut statul a reuşit să plaseze obligaţiuni de 1,5 miliarde de euro pe 5 ani cu o dobândă de 5,25%. Totodată, Georgescu a declarat că emisiunea de euroobligaţiuni arată că România este „cel puţin la fel de credibilă" faţă de anul trecut.

Cererea din partea investitorilor a fost ridicată, Ministerul Finanţelor reuşind să adune oferte de circa 2,5 miliarde de euro. Finanţele au anunţat iniţial un randament indicativ de 5,25%, potrivit unor surse apropiate situaţiei, redus apoi la 5,1%. Tranzacţia este intermediată de BNP Paribas, Deutsche Bank, JP Morgan şi UniCredit. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite