România a crescut TVA, Ucraina îl micşorează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ucraina ar putea avea cele mai mici taxe din Europa, după adoptarea unui nou cod fiscal, iar TVA va fi redus de la 20% la 17% în următorii patru ani, a declarat, vineri, premierul Mikola Azarov, citat de RIA Novosti. În schimb, România a procedat invers - a crescut TVA de la 19 la 24%.

Guvernul va înainta un cod fiscal modificat parlamentului până duminică. "Vom fixa taxe mici, poate cele mai mici din Europa", a spus Azarov, adăugând că la baza noului cod se află liberalizarea legislaţiei în domeniu. Guvernul va reduce TVA la 17%, de la 20% în prezent, până în 2014. în acelaşi timp, România a crescut TVA până la 24%, de la 19%. Mai mult, anunţată majorare a TVA a creat haos în marile magazinele, iar românii au dat iamă să-şi cumpere alimente, dar nu au ocolit niste rafturile cu electronice şi electrocasnice. Însă, la o zi după, hipermarketurile erau pustii, iar preţurile erau, în medie, cu 4,2% mai mari.


Scutiri de impozit pentru companiile mici


Codul fiscal va scuti de impozit companiile mici pe o perioadă de cinci ani, respectiv pe o perioadă de zece ani pentru turism şi industria uşoară. De asemenea, depozitele bancare vor fi impozitate cu 5% peste pragul de 25.000 de dolari. Veniturile sub 1.111 dolari vor fi taxate cu 15%, iar cele peste acest prag cu 17%.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite