Romania a ridicat doar 18.000 de locuinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Case putine si din ce in ce mai scumpe intra in fiecare an pe piata romaneasca. Aproximativ 18.000 de locuinte au fost predate la cheie in primele noua luni ale anului. Estimarile Asociatiei Romane a

Case putine si din ce in ce mai scumpe intra in fiecare an pe piata romaneasca. Aproximativ 18.000 de locuinte au fost predate la cheie in primele noua luni ale anului. Estimarile Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii indica un necesar locativ de un milion de case. Potrivit datelor comunicate de Institutul National de Statistica (INS), din cele 18.186 de locuinte terminate, 45% au intrat pe piata din iulie pana in septembrie. Dintre acestea, cele mai multe au fost cladite din bani privati, in timp ce investitiile bugetare detin o pondere de doar 15%. Orasenii construiesc cu acelasi spor ca si constructorii din mediul rural, mai releva datele statistice, jumatate din casele predate la cheie in trimestrul al treilea fiind la oras.
S-au scumpit constructiile
Materialele de constructii s-au scumpit cu 14,4% in intervalul iulie-septembrie, fata de perioada similara a anului trecut. De asemenea, costurile de constructie pentru locuinte au urcat cu 12,8% in intervalul analizat, in timp ce cladirile nerezidentiale - cu 14,8%. Piata constructiilor a primit comenzi noi in valoare de 12,11 miliarde RON, in primele noua luni ale anului, cu 1,38 miliarde mai mult fata de anul trecut.

2.600 de case isi asteapta beneficiarii
Peste 92.000 de locuinte se aflau in diferite stadii de executie la sfarsitul lunii septembrie. Dintre acestea, 2.600 erau gata, fara a fi insa receptionate, in timp ce 23% din total erau la nivel de fundatie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite