România va primi mai mulţi bani pentru proiectele europene în 2012!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe fondul crizei datoriilor cu care se confruntă Europa în ultima perioadă, ieri, în cadrul şedinţei plenare de la Parlamentul European s-a votat acordarea unui ajutor suplimetar pentru pentru proiectele de dezvoltare regională finanțate din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și Fondul Social European (FSE). 

Pe lista statelor care vor beneficia de noua măsură UE se află și România, alături de Ungaria, Letonia, Portugalia, Grecia și Irlanda.

Conform unui comunicat al europarlametarului Petru Luhan, noul regulament prevede o creşterea temporară cu 10 puncte procentuale a contribuţiei europene în proiectele comunitare.

 „Dacă până acum cofinanțarea României pe un astfel de proiect era de 15% din totalul sumei, de acum aceasta se reduce la 5%, restul de 95% urmând să fie acoperiți de către Uniunea Europeană. Este o măsură care vine în ajutorul beneficiarilor și care dorește să sprijine dezvoltarea regiunilor mai sărace și predispuse să fie afectate în continuare de criza economică și financiară”, a declarat europarlamentarul Petru Luhan.

Pentru perioada 2007-2013, Uniunea Europeană a alocat României pentru acţiunile din Fondul Social European 3.684 mil. €, respectiv 19,2% din totalul Fondurile Structurale şi de Coeziune (FSC).

FSE în România va finanţa două programe operaţionale:

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), cu o alocare financiară FSE de 3.476 mil. € (18,1% din FSC);

Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, cu o alocare financiară FSE de 208 mil. € (1,1% din FSC).

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite