Romania poate folosi 41 milioane de euro de la SAPARD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pana la sfarSitul anului viitor, vor fi modernizate 18 laboratoare sanitar-veterinare si vor fi realizate doua retele informatice in domeniul fitosanitar daca Romania va reusi sa utilizeze fondurile

Pana la sfarSitul anului viitor, vor fi modernizate 18 laboratoare sanitar-veterinare si vor fi realizate doua retele informatice in domeniul fitosanitar daca Romania va reusi sa utilizeze fondurile care ii vor fi alocate printr-o noua masura a Programului SAPARD.
Uniunea Europeana ne pu-ne la dispozitie peste 41 milioane de euro prin Masura 1.2 ce urmeaza a fi acreditata in perioada urmatoare. Valoarea proiectelor va putea fi cuprinsa intre 50.000 si 2 milioane de euro, finantarea Programului SAPARD fiind de 100%. Judetele care vor beneficia de laboratoare sanitar-veterinare la standarde europene sunt: Cluj, Satu Mare, Bacau, Suceava, Iasi, Brasov, Alba, Hunedoara, Timis, Dolj, Olt, Constanta, Tulcea, Prahova, Ialomita si municipiul Bucuresti. In plus, va fi modernizat un laborator pentru determinarea reziduurilor de pesticide din plante, care va deservi mai multe judete, si va fi achizitionata aparatura pentru Sistemul Informatic National pentru Protectia Plantelor. Totodata, cu finantare SAPARD se va realiza un sistem de informare si monitorizare in vederea transmiterii datelor privind siguranta si calitatea alimentelor catre autoritatile implicate. Vor fi modernizate si laboratoarele Institutului de Bioresurse Alimentare din Bucuresti, dar si spatiile existente destinate expertizei alimentelor din cadrul laboratoarelor celor 16 directii judetene sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite