România, pe locul doi în UE în funcţie de nivelul evaziunii fiscale - studiu italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu comandat de Asociaţia Contribuabililor Italieni arată că România ocupă locul al doilea în Uniunea Europeană (UE), după Italia, în funcţie de nivelul evaziunii fiscale.

Potrivit studiului realizat de KRLS Network of Business Ethics, evaziunea fiscală a reprezentat, anul trecut, în România, 42,4% din veniturile taxabile în 2009, relatează Mediafax.

Locul întâi este ocupat de Italia, cu un nivel de 51,1% anul trecut.

Poziţia a treia între statele UE este ocupată de Bulgaria (39,5%), urmată de Estonia (37,1%) şi Slovacia (34,5%).

KRLS a analizat cinci mari domenii pentru a stabili gradul de evaziune fiscală, respectiv economia subterană, criminalitatea economică, evaziunea fiscală a marilor corporaţii, evitarea plăţii taxelor de către companiile mari şi mici, dar şi de către liber profesionişti.

Asociaţia Contribuabililor Italieni este o organizaţie nonprofit care reprezintă, informează şi asistă gratuit contribuabilii. Organizaţia colaborează cu mai multe instituţii din Itlia, printre care Comisiile de Finanţe ale Senatului şi Camerei, Preşedinţia, ministere sau Biserica Catolică.

KRLS Network of Business Ethics este o reţea de profesionişti din diferite domenii care oferă asistenţă gratuită populaţiei urmărind principiile fondatorului Ordinului Iezuiţilor, Sfântul Ignatius de Loyola.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite