România, locul doi în UE la producţia industrială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a înregistrat în noiembrie 2009 a doua creştere anuală din Uniunea Europeană a producţiei industriale, de 4,4%, în timp ce media de creştere a celor 27 de state membre a coborât cu 6,4%, iar în zona euro cu 7,1%, potrivit datelor Eurostat

Înaintea României s-a înscris ca ritm de creştere anuală a producţiei industriale Poloniei (7,3%), fiind singurul stat membru care nu a intrat în recesiune în urma crizei globale.

Cele mai mare scăderi ale producţiei industriale s-au înregistrat în Bulgaria (-12,1%), Estonia (-13,7%), Danemarca şi Finlanda (-14,4% fiecare).

Producţia de bunuri de consum perisabile a scăzut cu 1,1%, iar producţia de bunuri intermediare a coborât cu 5,9% atât în UE, cât şi la nivelul zonei euro. În industria energetică, producţia s-a redus cu 6,2% în zona euro, respectiv cu 6,8% în UE în luna noiembrie a anului trecut faţă de aceeaşi lună din 2008. Totodată, producţia de bunuri de folosinţă îndelungată a scăzut cu 8,7% în zona euro, respectiv 6,2% în UE, iar sectorul bunurilor fundamentale s-a contractat cu 13% în zona euro şi 11,1% în UE.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite