FMI: România intră într-un nou val de furtună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantul FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat că România intră într-un nou val de furtună, dar că este mai pregătită decât în urmă cu doi ani.

În cadrul întâlnirii de miercuri seară dintre Emil Boc şi oficialii Fondului Internaţional Monetar, premierul a dat asigurări că Executivul va pregăti pentru anul viitor un proiect de buget "de vreme rea", pentru a se asigura că România nu va intra "în furtună".

"Pentru 2012 vom pregăti un buget de stat de vreme rea şi, în cazul în care vremea va fi mai bună, va fi mai bună pentru toţi. Deci, este mai bine să prevenim răul şi să consolidăm stabilitatea noastră macroeconomică. Aşa cum am văzut azi, în mod special în Grecia, nu vom primi ştiri foarte pozitive, din câte ştiu, aşadar vremea în Europa, din punct de vedere economic, nu va fi foarte bună, dar, aşa cum am spus, noi ne vom pregăti nu pentru cea mai bună vreme în 2012, dar în cazul în care vom avea o vreme mai bună, va fi mai bine pentru toată lumea sau măcar nu va fi furtună. Dacă nu va fi furtună, va fi mai bine pentru toată lumea aici în România şi în Europa", a spus Boc oficialilor FMI.

Premierul Emil Boc i-a somat pe democrat-liberali să-şi achite cotizaţiile la partid

Şeful delegaţiei FMI la Bucureşti a subliniat că actualul context economic internaţional este unul "de furtună", dar că România este mai bine pregătită decât în urmă cu doi ani.

"Sunt pe deplin de acord că acestea sunt zile furtunoase şi că o abordare prudentă pentru 2012 este extrem de recomandată în aceste timpuri nesigure. Oricum, un lucru bun pe care îl putem spune despre aceste timpuri furtunoase este că România intră în acest nou val de furtună mai bine pregătită decât a fost cu doi ani şi jumătate în urmă, când valul anterior al furtunii a lovit. Aceasta pentru că am luat împreună câteva iniţiative foarte importante pentru a reduce deficitul de cont curent, a reduce deficitul fiscal, a lua măsuri structurale importante. Aşadar, deşi vremurile sunt grele, intraţi în aceste vremuri dificile cu o economie mai solidă şi mai stabilă pe care să vă bazaţi", a spus Franks.

image

O delegaţie a Fondului Mondial Internaţional, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale se află în România în perioada 25 octombrie - 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului de tip preventiv.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite