România, „în cărţi“ pentru o investiţie majoră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup australian care activează pe piaţa uleiurilor pentru motor vrea să deschidă o fabrică de 100 de milioane de dolari în regiune.

Bulgaria şi România concurează pentru o investiţie majoră de circa 100 milioane de dolari. Este vorba pentru construirea unei fabrici foarte moderne unde vor fi produse diferite sortimente de uleiuri de motor. Investitorul este compania australiană "Quantum Petroleum". Produsele acestei companii sunt livrate în Bulgaria de trei ani, iar în acest moment reţeaua de distribuţie se extinde spre România şi Macedonia, existând un interes şi din partea Franţei şi Elveţiei.


„Quantum Petroleum" are deja o fabrică în Malaezia, iar în 2013 sau în 2014 vrea să construiască încă două, în Bulgaria sau România şi în Thailanda, afirmă Pavel Paunov, reprezentant al brandului pentru Bulgaria, citat de Agerpres. Se pare, însă, că Bulgaria are un avantaj faţă de România, pentru că, potrivit site-ului companiei, "Quantum Petroleum" are planuri pentru investiţii în ţări precum SUA, Spania, Belgia, Dubai, China, India, Thailanda şi Bulgaria, România nefiind menţionată în această listă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite