România, codaşă în atragerea de investiţii imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu realizat de compania CB Richard Ellis, piaţa imobiliară românească atrage printre cei mai puţini bani din regiune, însă ceva mai mulţi decât ţara vecină -

Potrivit unui studiu realizat de compania CB Richard Ellis, piaţa imobiliară românească atrage printre cei mai puţini bani din regiune, însă ceva mai mulţi decât ţara vecină - Bulgaria.
Deficitul de proprietăţi este principala cauză a volumului scăzut al investiţiilor imobiliare în România, explică realizatorii analizei comparative. ţara noastră a atras aproximativ 429 milioane euro în intervalul 1998-2005, ca şi Rusia, ceea de reprezintă doar 3% din totalul de 14,3 miliarde euro destinat ţărilor din regiune. Studiul plasează ţara de la sud de Dunăre pe ultimul loc în privinţa banilor investiţi în domeniul imobiliar, cu aproximativ 143 milioane euro în intervalul menţionat. La polul opus se află Polonia, ţara în care marile fonduri de investiţii imobiliare au preferat să plaseze 40% din aceste fonduri.

Riscul de a investi în imobiliar
Specialiştii atrag atenţia asupra riscurilor pe care le implică plasamentele imobiliare. Un ghid de investiţii personale indică preţurile fluctuante fără un etalon precis, proprietăţile nestandardizate, dar şi riscul mare de lichiditate ca fiind câteva ameninţări la adresa acestui tip de afacere.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite