Româncele performante din afara graniţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Excelează în fruntea multinaţionalelor, conduc afaceri sau sunt aplaudate pe marile scene din toată lumea. Un lucru este cert: româncele au obţinut recunoaştere internaţională.

ANASTASIA  SOARE
53 de ani, antreprenor, LOS ANGELES
 
Primele lecţii de business ale „Reginei Sprâncenelor" s-au derulat pe podiumul de lemn pe care clientele mamei sale, Victoria, se urcau pentru a le fi luate măsurile pentru rochii. Şi-a deschis primul salon în Los Angeles, Statele Unite ale Americii, cu 50.000 de dolari, şi a ajuns la un ,,imperiu" de peste 850 de magazine care vând produsele pentru sprâncene, 75 de ,,studiouri de sprâncene" în cadrul Nordstrom, plus 18 saloane în Japonia. După 21 de ani petrecuţi în lumea afacerilor din Los Angeles, românca spune că este un antreprenor „self-made" pentru care businessul a devenit un mod de viaţă.

VERONICA GUŞĂ DE DRĂGAN
39 de ani,  preşedinte Butan Gas, PALMA DE MALLORCA

Văduva lui Iosif Constantin Drăgan şi moştenitoarea întregii averi a acestuia, Veronica Guşă de Drăgan, este o persoană foarte discretă. Locuieşte în Spania, la Palma de Mallorca, departe de ochii presei. Îşi creşte liniştită cei trei băieţi şi conduce un grup de 100 de firme împrăştiate peste tot în Europa. Fiica generalului Guşă, şef al Marelui Stat Major al Armatei Române până în 1989, Veronica, este absolventă a Facultăţii de Drept. „Am început să lucrez la vârsta de 22 de ani alături de Iosif Constantin Drăgan", povestea ea. Câţiva ani mai târziu, respectiv în anul 2001, a preluat conducerea executivă a întregului grup de firme deţinut de Iosif Constantin Drăgan. Averea Veronicăi Guşă de Drăgan este estimată la 650-700 de milioane de euro.

ANGELA CREŢU
37 de ani,  manager rusia şi Europa de Est avon, MOSCOVA

A condus vreme de patru ani şi jumătate operaţiunile Avon din România şi Europa de Sud-Est. A urmat o promovare în poziţia de vicepreşedinte Business Model Innovation în cadrul Avon New York, mutare care i-a asigurat Angelei Creţu titlul de cel mai tânăr lider din cadrul corporaţiei americane din domeniul vânzărilor directe. A crescut în cadrul Avon România odată cu compania - Avon sărbătoreşte în acest an 15 ani de prezenţă pe piaţa locală. S-a alăturat echipei în 1999, când, în urma unui anunţ din ziar şi a unei conjuncturi favorabile, s-a prezentat la un interviu. Angela Creţu este absolventă a Facultăţii de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Vezi mai multe pe Forbes.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite