Cine se află în spatele Roman Copper, compania care a câştigat licitaţie pentru Cupru Min

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Licitaţia pentru Cupru Min are oficial în spate compania canadiană Roman Copper Inc, despre care se ştia că are printre fondatori banca de investitii Bayfront Capital Partners. Se pare însă că de Cupru Min este interesată o altă companie canadiană. 

Este vorba despre Valhalla Resources, fondată de un cetatean american si unul canadian care traiesc in Romania din anii '90. Este vorba de Stacy Quinney si Joel Hayes, susţin surse citate de Hotnews. Stacy Quinney a fost contactat de Hotnews însă a spus doar ca este un subiect "prea sensibil si nu pot comenta".

• Potrivit surselor HotNews.ro, Roman Copper Inc., castigatorul licitatiei Cupru Min, este un asa numit SPV(Spcial Purpose Vihicle), format din Bayfront Capital Partners si Vlahalla Resources.
• Un purtator de cuvant al Bayfront a declarat pentru HotNews.ro ca banca de investitii este unicul actionar in Roman Copper.
• Nota redactiei: Asa numitele SPV sunt parteneriate cu obiective limitate intre companii, formate cu destinatie precisa, dedicate unei anumit proiect cu scopul de a ascunde actionarii reali.
• Unul dintre actionari, Stacy Quinney, apare in doua reclame la ciocolata Rom, iar pe contul de Facebook se afiseaza in cateva poze cu palarie texana, doua pistoale si o pusca.

La scurt timp dupa ce HotNews.ro a publicat articolul, un reprezentant al Roman Copper, care initial negase implicarea Valhalla in companie, a anuntat ca Joel Hayes si Stacy Quinney au fost numiti in conducerea Roman Copper. Joel Hayes a devenit presedinte, Stacy Quinney a devenit vice-presedinte executiv, iar Michael Williams (si el presedinte la Valhalla Resources) a fost numit presedintele board-ului director al Roman Copper (Vezi mai jos tot comunicatul).
Adevarul scria in noiembrie 2011 ca Valhalla Resources a cumparat caietul de sarcini pentru licitatie.

Marile coincidente

• 1. In 26 martie, adica exact ziua in care la Bucuresti avea loc licitatia cu strigare pentru Cupru Min, acţiunile Valhalla Resources au fost oprite de la tranzacţionare pe Bursa din Toronto de catre arbitrul pietei (IIROC). In anuntul de oprire de la tranzactionare, motivul este "cererea companiei, care asteapta informatii". Anuntul mai mentioneaza ca IIROC poate lua decizia de oprire de la tranzactionare de obicei atunci cind se asteapta anunturi din partea companiei emitente. In aceeasi zi, licitatia pentru Cupru Min era cistigata de Roman Copper Inc.
• 2. In 28 martie, la doua zile dupa licitatie, un nou anunţ la Bursa din Toronto: Actiunile Valhalla ramin suspendate de la tranzactionare. "Valhalla Resources Ltd. (TSX VENTURE:VH) anunta ca participa la negocieri privind achizitionarea unui proiect in domeniul resurselor minerale", fara a face insa vreo precizare daca negocierile sint in Romania sau in alta tara. Anuntul este postat si pe site-ul companiei Valhalla.
• 3. Contactat de Hotnews, vicepresedintele Stacy Quinney (marti, 10 aprilie) a spus "trebuie sa discutam mai tirziu, e prea sensibil si nu pot comenta". Quinney nu a putut oferi mai multe detalii, motivind ca este intr-o intilnire si ca nu este disponibil pe tot parcursul zilei. Celalalt fondator al Valhalla Resources, Joel Hayes, presedinte al companiei, nu a putut fi contactat, colegii sai din biroul bucurestean al firmei comunicindu-ne ca este plecat din tara.

Cine este Valhalla Resources.

În Monitorul Oficial din 31 ianuarie 2011, despre Valhalla Resources Ltd. apar urmatoarele detalii: "Valhalla Resources Ltd., o persoană juridica din Cipru, cu sediul social si punct de lucru principal situat în Vasili Michailidi 21, 3026 Limassol, Cipru".

Valhalla Resources se prezintă pe propriul site ca o companie activa in domeniul explorarii minereurilor, cu focus pe resursele din Centura Tethyan - intinsa din Europa de Est pina in Asia. Printre actionarii semnificativi, cu 15% din actiuni, se numara Kenz Mining, companie turca.

Compania Valhalla Resources Ltd. apare ca actionar in mai multe companii inregistrate in Romania:
VALHALLA OPERATIONS - S.R.L.

• TRANSYLVANIA MINERALS - S.R.L. (alaturi de Barrick Gold Romania)

• BLACK SEA RESOURCES - S.R.L.

• TETHYAN GOLD - S.R.L.

• HOQ OPERATIONS - S.R.L.

• SHOIMUL RESOURCES - S.R.L.

• VALLACHIA RESOURCES - S.R.L.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite