Rochii de seară pentru o seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din ce în ce mai mulţi români preferă să închirieze costumul sau rochia pentru o seară, decât să le cumpere. Acest lucru îl susţin proprietarii magazinelor de rochii care şi-au deschis şi un serviciu de închirieri pentru a veni în întâmpinarea celor care nu au bani, dar vor să „strălucească" cu vreo ocazie specială.

Din această activitate, magazinele scot un profit de câteva zeci de mii de euro pe an. Procedura este simplă. Suni sau trimiţi un e-mail la firma respectivă pentru a-ţi face o programare. Apoi te deplasezi la sediul acestora pentru a alege şi proba rochia dorită. La sfârşit se întocmeşte un contract de închiriere şi se efecutează plata propriu-zisă. Rochiile pe care le oferă aceste magazine aparţin, în general, unor designeri cunoscuţi. Preţurile de vânzare ale acestora pornesc de la cel puţin 1.000 de lei. Însă, „închirierea lor costă între 100 şi 550 lei, pentru o perioadă de trei sau cinci zile, plus plata unei garanţii care se înapoiază la returnarea produsului", arată Cristina Pachiu, proprietar al magazinului smartbride.ro

O astfel de afacere se porneşte cu o investiţie de cel puţin 20.000 de euro şi poate ajunge chiar şi la 100.000 de euro, bani necesari achiziţionării produselor, spaţiului şi promovării afacerii. Media cheltuielilor lunare cu salariile, întreţinererea şi reînnoirea stocului se ridică la 3.000 de euro, potrivit celor care activează în acest domeniu.

Creatorii celebri,cei mai căutaţi

Clienţii acestor magazine sunt în general eleve de liceu care se pregătesc pentru balul de absolvire şi persoanele care participă la diferite evenimente, ca de exemplu nunţi şi botezuri. „Am achiziţionat numai rochii ale creatorilor celebri, pe care unii nu şi le permit, dar îşi doresc să le poarte", declară Liana Pandelescu, directorul de marketing al magazinului inchirieri-rochii.ro.

"Românii tot mai practici preferă să închirieze o rochie scumpă la ocazii decât să o cumpere şi s-o ţină în dulap."
Liana Pandelescu director de marketing al inchirieri-rochii.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite