Rezervele valutare şi de aur au depăşit 27 miliarde de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezerva valutară a Băncii Naţionale a României a crescut în iulie cu 323 milioane de euro, ajungând la valoarea de 25,23 miliarde de euro. Intrările au fost de 2,51 miliarde de euro şi

Rezerva valutară a Băncii Naţionale a României a crescut în iulie cu 323 milioane de euro, ajungând la valoarea de 25,23 miliarde de euro. Intrările au fost de 2,51 miliarde de euro şi reprezintă modificarea rezervelor minime în valută, constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele.

Totodată, ieşirile s-au ridicat la valoarea de 2,18 miliarde de euro şi reprezintă modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat, plăţi către Comisia Europeană şi altele.

Deşi rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, în condiţiile evoluţiilor preţului aurului pe pieţele internaţionale, valoarea acesteia a scăzut la 1,94 miliarde de euro. În consecinţă, rezervele internaţionale ale României - valute plus aur - sunt de 27,18 miliarde de euro.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite