Revocare cu cântec la şefia supraveghetorului din asigurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul l-a revocat ieri pe Constantin Buzoianu de la conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, nemulţumit de activitatea acestuia. El susţine, însă, că este victima unei „răfuieli politice“.

După numai un an de mandat, Constantin Buzoianu a fost revocat ieri de plenul Parlamentului din funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Instituţia va fi condusă, interimar, de vicepreşedintele Tudor Baltă.

Revocarea a fost propusă de Comisiile reunite pentru buget, finanţe şi a întrunit 222 de voturi „pentru“ şi trei voturi „împotrivă“. Reprezentanţii PDL nu au participat la votul din plenul Parlamentului privind revocarea lui Buzoianu, şi nici la validarea lui Claudiu Săftoiu la conducerea SRTv, boicotând lucrările. Parlamentarii au primit buletine de vot pe care era înscris numele Constantin Buzoianu, în funcţie de opţiune, urmând să îi taie sau nu cu o linie numele.

Liberalii atacă

Senatorul PNL Eugen Nicolăescu a prezentat parlamentarilor un raport întocmit de cele două Comisii permanente. Potrivit acestuia, comisiile au constatat că piaţa asigurărilor din România manifestă deficienţe sub aspectul supravegherii prudenţiale şi reglementării, având consecinţe negative asupra asiguraţilor.

Decizia Comisiilor permanente s-a bazat şi pe un raport al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor din Camera Deputaţilor. „Nu au fost îndeplinite cu eficienţă competenţele privind protejarea intereselor consumatorilor din domeniul asigurărilor. Anumite societăţi de asigurare nu îşi respectă atribuţiile legale şi contractuale pe care le au faţă de asiguraţi. Nu au fost identificate soluţiile pentru o funcţionare normală a pieţei de asigurări privind atribuţiile ce revin prin lege“, a spus liberalul.

Buzoianu susţine însă că raportul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii a fost întocmit pe baza unor „plângeri nefondate“. Mai mult, el se apără că revocarea sa este rezultatul unei răfuieli politice şi că nemulţumirile parlamentarilor sunt legate de faptul că „eu am atacat problema PAID (Poolul de Asigurare Împotriva Dezastrelor – n.r.) şi am încercat să curăţ piaţa RCA“.

Cine este Buzoianu?

Constantin Buzoianu (63 de ani) a fost numit preşedinte prin hotărârea Parlamentului din 27 noiembrie 2011. Numirea sa a creat controverse întrucât, surprinzător, Cristian Constantinescu, cu experienţă în asigurări, a fost respins de comisiile de specialitate cu toate că era sprijinit de PDL, partid aflat la Putere la acel moment. Buzoianu este absolvent al Academiei de Studii Economice, a lucrat câţiva ani ca economist şi apoi a intrat în Ministerul de Interne.

Tudor Baltă va fi preşedinte interimar al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor



Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite