Revelion în străinătate mai ieftin ca anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţiile de turism încearcă să-i atragă pe cei care încă nu au decis unde vor petrece Sărbătorile de iarnă prin pachete last-minute cât mai avantajoase. Preţurile aplicate de operatorii turistici sunt mai mici comparativ cu anul trecut, iar diferitele promoţii elaborate de aceştia oferă locuri gratuite sau vouchere-cadou.

Agenţiile de turism au elaborat pachete de Revelion cât mai atractive, în speranţa că vor reuşi astfel să-şi majoreze vânzările. Într-o proporţie mai mare faţă de anii precedenţi, românii aşteaptă acum cât mai mult până iau o decizie, sperând că preţurile vor scădea semnificativ pe ultima sută de metri. Operatorii de turism ies în întâmpinarea acestor aşteptări cu oferte cât mai diverse.

REVELION PE MALUL MĂRII

Astfel, pentru un sejur de şapte nopţi în regim demipensiune la un hotel de trei stele din Sharm El Sheikh, destinaţie aflată încă în topul preferinţelor românilor, preţurile pornesc de la 565 de euro pentru o persoană. În această sumă este inclus transportul dus-întors cu avionul, taxa de aeroport, transportul la hotel şi asigurarea medicală. Însă în preţ nu intră cina festivă din noaptea de Anul Nou, pentru care trebuie să achitaţi în plus 46 de euro.

Preţurile au scăzut semnificativ şi pentru Dubai, unde pentru un sejur de opt zile preţurile pornesc de la 595 euro de persoană.Pachetul include şase nopţi de cazare la Hotelul Regent Palace (patru stele), transport dus-întors cu avionul, micul dejun, transport de la aeroport la hotel şi serviciile unui ghid român. Operatorul Easy Tour adăaugă însă ofertei mai multe variante de excursii opţionale precum un safari în deşert sau o croazieră, ale căror preţuri sunt cuprinse între 35 şi 50 de euro.

LA CINCI LOCURI PLĂTITE AI UNUL GRATUIT

Cei de la HTS Travel Agency s-au gândit că acest tip de promoţii se pot aplica şi în turism. Astfel, la oricare dintre oferte last minute pentru Revelion, la cinci locuri plătite, grupul va primi unul cadou. Pentru un sejur de Revelion de cinci zile cu trei nopţi de cazare în Paralia Katerini, o persoană trebuie să scoată din buzunar 119 euro.

În această sumă sunt incluse transportul cu autocarul, cazarea la un hotel de trei stele şi mic dejun. Pentru un sejur de patru nopţi, diferenţa de preţ este de numai 20 de euro. O altă modalitate de a atrage cât mai mulţi clienţi este ataşarea unui voucher  cadou la pachetele last minute. TravelBiz oferă un vocher în valoare de 25 de euro (care poate fi folosit pe loc ca discount) persoanelor care cumpără servicii de cazare externă în valoare de minim 550 de euro.

ŞAPTE ZILE DE SCHI ÎN AUSTRIA, DE LA 432 DE EURO

Pentru conservatorii care nu concep Sărbătorile de iarnă fără zăpadă, ofertele de a petrece Anul Nou la schi nu au întârziat să apară. Astfel, în Zell Am See (Austria), preţurile pornesc de la 432 de euro de persoană la Hotelul Hubertushof (trei stele), cazare şase nopţi, în regim de demipensiune. Mai mult, pachetul elaborat de agenţia Best Tourism oferă gratuitate pentru copiii cu vârste cuprinse între
zero şi 11 ani.

O alternativă mai ieftină pentru aceştia este este Bulgaria. Aici, pentru trei nopţi de cazare la un hotel de patru stele din staţiunea montană Bansko, cu mic dejun inclus, preţul pachetului porneşte de la 207 euro/ persoană. Ofertele last minute pentru Viena pornesc de la 395 de euro şi includ cinci nopţi de cazare la un hotel de trei stele, transportul cu avionul, taxele de aeroport şi micul dejun. 

ROMÂNII NU MAI AU BANI DE VACANŢĂ

Criza a afectat puternic bugetele alocate de români pentru Sărbători. Potrivit unui studiu al Mednet, suma cheltuită, în medie, de o familie în acest sens a scuzut de 360 de euro în 2009 la 250 de euro în acest an. Mai mult, 80% dintre cei intervievaţi au declarat că vor rămâne acasă de Revelion, în timp ce numai trei vor pleca în străinătate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite