Reţelele Orange şi Cosmote ar putea fuziona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deutsche Telekom şi France Telecom (Orange), care anul trecut şi-au unit operaţiunile din Marea Britanie, urmează să ia aceeaşi decizie la nivelul reţelelor din Austria şi din România, pentru a reduce costurile, scrie ziarul german „Handelsblatt", citând surse din conducerea France Telecom.

Cei doi operatori vor să exploateze în comun anumite echipamente ale reţelelor lor mobile din Polonia şi analizează dacă ar putea face la fel şi în alte state, precum Austria, România sau Slovacia, a declarat ulterior un purtător de cuvânt al grupului francez, citat de AFP.

Orange este cel mai mare operator de telecomunicaţii mobile din România după numărul de clienţi. Deutsche Telekom deţine 30% din acţiunile grupului elen OTE, care controlează pe piaţa românească Romtelecom, Cosmote România şi Germanos.

Conform celor mai recente raportări, Orange România are aproape 10,5 milioane de clienţi. Al doilea operator după numărul utilizatorilor este Vodafone România, cu circa 9,8 milioane de clienţi la finele anului trecut. Cosmote România ocupă locul al treilea pe piaţă, cu 6,8 milioane de clienţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite