Retehnologizare cu bani garantaţi de Fondul European de Investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această perioadă, băncile comerciale derulează proceduri de creditare care beneficiază de o garanţie emisă de Fondul European de Investiţii (FEI) în cadrul Programului Multianual al

În această perioadă, băncile comerciale derulează proceduri de creditare care beneficiază de o garanţie emisă de Fondul European de Investiţii (FEI) în cadrul Programului Multianual al Comunităţii Europene pentru Întreprinderi şi Activităţi Antreprenoriale, în mod special pentru IMM-uri.
Pentru a fi eligibili, solicitanţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: l au mai puţin de 100 de angajaţi; l au o cifră de afaceri anuală de maximum 40 milioane de euro sau totalul activelor bilanţiere anuale mai mici de 27 milioane de euro; l cel mult 25% din capitalul social poate fi deţinut de o societate sau grup de firme având peste 100 de angajaţi sau mai mult de 40 milioane de euro cifra de afaceri, respectiv peste 27 milioane de euro total active per total grup de firme.
Creditele se acordă pentru realizarea de noi obiective sau capacităţi de producţie, extinderea, modernizarea şi retehnologizarea capacităţilor existente, procurarea de maşini, utilaje, mijloace de transport sau alte mijloace fixe sau, în fine, cumpărarea de alte active fixe.
Valoarea creditului se stabileşte în funcţie de amploarea proiectului de investiţii, până la o limită de 75% din totalul acestuia. În orice caz, un credit poate avea o valoare cuprinsă între echivalentul a 20.000 euro şi echivalentul a 250.000 de euro. Durata de acordare a creditului este cuprinsă între 3 şi 6 ani, în funcţie de dimensiunea şi complexitatea proiectului, volumul creditului precum şi de capacitatea de rambursare a datoriilor.
Pe lângă garanţia FEI, care este gratuită, beneficiarii vor mai prezenta şi garanţii proprii, care trebuie să acopere numai 70% din valoarea creditului şi a dobânzii pe primul an.
În documentaţia necesară obţinerii finanţării, sunt obligatorii
dosarul juridic al societăţii (actualizat) şi dosarul financiar cuprinzând planul de afaceri, documente financiar-contabile, precum şi alte documente în funcţie de particularităţile afacerii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite