Reţea naţională de agenţi economici pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până în prezent, 53 de companii, ONG-uri şi instituţii publice şi-au anunţat sprijinul faţă de iniţiativa Patronatului Medicinei Integrative în vederea reintegrării persoanelor cu dizabilităţi, anunţă reprezentanţii organizaţiei patronale. Campania se desfăşoară în cadrul programului numit „Reţea regională pentru Promovarea şi Aplicarea Conceptelor Economiei Sociale, în vederea creşterii şanselor de reinserţie

Reţeaua Naţională de Suport demarată de Patronatul Medicinei Integrative în vederea sprijinirii incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi a ajuns la un număr de 53 de parteneri. Membrii reţelei sunt ONG-uri, patronate, companii private şi instituţii publice din România care şi-au propus să sprijine reinserţia socială a persoanelor cu dizabilităţi.
Reţeaua Naţională de Suport (RNS) are ca scop consolidarea relaţiei cu mediul de afaceri şi desfăşurarea campaniilor de conştientizare cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilităţi. Dintre cei 53 de membri ai Reţelei Naţionale de Suport, 16 se află în Regiunea Sud-Est (Constanţa), 24 în Regiunea Centru (Braşov) şi 13 în Regiunea Bucureşti-Ilfov.

Reţeaua se va extinde

„Suntem impresionaţi  de rapiditatea cu care organizaţiile (fie că sunt non-profit, instituţii de stat sau companii private) şi-au manifestat dorinţa de a sprijini integrarea socio-economică a persoanelor cu dizabilităţi, prin implicarea în Reţeaua Naţională de Suport. Faptul că au răspuns atât de repede solicitărilor noastre ne îndreptăţeşte să sperăm că vom reuşi să schimbăm o mentalitate greşită a societăţii în ceea ce priveşte drepturile şi capacităţile persoanelor cu dizabilităţi. Ne aşteptăm ca numărul de membri ai Reţelei Naţionale de Suport să crească în viitor, deoarece tot mai multe organizaţii încep să conştientizeze importanţa acestei categorii sociale“, a declarat Liviu Mandler, preşedinte Patronatul Medicinei Integrative.

Cine beneficiază de proiect

Proiectul se derulează în perioada 2010-2013 şi are ca obiectiv central crearea unei reţele de centre cu acoperire multiregională în zonele Bucureşti-Ilfov, Centru şi Sud-Est, pentru facilitarea accesului pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi.
Beneficiarii proiectului sunt persoane cu dizabilităţi diferite care vor beneficia de consiliere profesională şi psihologică, precum şi de cursuri de formare profesională în cadrul centrelor regionale.
Patronatul Medicinei Integrative - PMI este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit şi apolitică, reunind persoane fizice autorizate, cabinete medicale, clinici care prestează servicii medicale şi/sau terapeutice în cadrul organizaţiilor din care fac parte. Organizaţia se ocupă de medicina alopată tradiţională, dar şi de medicina complementară.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite