Retailerul de încălţăminte Leonardo renunţă la magazinele neprofitabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lanţul de magazine de încălţăminte Leonardo, deţinut de omul de afaceri Florin Panea şi aflat în reorganizare judiciară din toamna anului trecut, va deschide şase noi unităţi în acest an, dar va şi închide alte şase, care sunt neprofitabile.

“Planul de reorganizare prevede renegocierea chiriilor şi păstrarea unui număr constant de magazine, adică circa 140. Vom deschide şase noi magazine în acest an, în centre comerciale de interes, dar vom închide alte şase, pe care le considerăm neprofitabile”, a declarat Radu Lotrean, asociat coordonator la Casa de Insolvenţă Transilvania, care se ocupă de reorganizarea judiciară a Leonardo.

Cel puţin 30.000 de euro, investiţia într-un magazin
El a adăugat că investiţia într-un magazin nou deschis se poate ridica la 30.000 - 100.000 de euro.
Casa de Insolvenţă Transilvania a anunţat în luna octombrie a anului trecut că retailerul român de încălţăminte va intra în reorganizare judiciară, din cauza scăderii cererii pe piaţa internă şi a reducerii vânzărilor cu 25%.


Numai în 2009, Leonardo a închis în 30 de magazine neprofitabile şi a concediat 600 de angajaţi în urma restructurării.
Reţeaua de magazine cuprindea la sfârşitul anului 2008 peste 200 de unităţi în România, Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova şi avea peste 3.000 angajaţi.

Leonardo România a avut în 2008 o cifră de afaceri de 500 milioane de lei, fără TVA, iar grupul Leonardo a atins vânzări de peste 600 milioane de lei în aceeaşi perioadă.
 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite