Retailerul MiniMAX, achiziţionat de compania care deţine Mic.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiţia magazinelor cu preţuri mici este din ce în ce mai acerbă.

După ce, în luna februarie, grupul german de retail de tip discount Lidl a intrat pe piaţa autohtonă şi pe cea din Bulgaria prin achiziţia magazinelor Plus, ieri, compania Mercadia - controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu - a anunţat achiziţia celor 31 de unităţi ale MiniMAX, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Mercadia deţine şi cele 76 de unităţi ale lanţului de magazine Mic.ro şi intră, prin această tranzacţie, pe piaţa de retail alimentar de tip discount. Grupul Mercadia deţine şi pachetele majoritare ale companiilor Mic.ro Retail, Bet Cafe Arena (agenţie de pariuri sportive) şi iLearn (firmă de resurse umane). Dacă Lidl a dat 80 de milioane de euro pentru 96 de magazine Plus în ţara noastră şi pe 23 în Bulgaria (potrivit unor surse apropiate discuţiilor), nici Mercadia, nici MiniMAX nu au anunţat valoarea tranzacţiei parafate vineri.

Însă, au precizat faptul că proprietarii MiniMAX, grupul austriac de investiţii imobiliare Real4You şi doi oameni de afaceri străini, au vândut întreg pachetul de acţiuni. MiniMAX a avut anul trecut afaceri de 45 de milioane de euro. În 2009, la nivelul întregii ţări, s-au deschis aproximativ 75 de unităţi de tip discount.

Principalii jucători sunt Plus (achiziţionat în februarie de Lidl), Penny Market (operată de grupul Rewe), Profi şi MiniMAX (recent achiziţionat de Mercadia). Magazinele de tip discount aveau o cotă de piaţă de 22% anul trecut, potrivit Gfk.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite