UPDATE CSAT a aprobat înfiinţarea celor două mari companii energetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de înfiinţare a celor două societăţi energetice naţionale, Electra şi Energetica, a fost prezentat, astăzi, în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), şi va intra în dezbatarea Guvernului săptămâna viitoare, a declarat secretarul de stat pentru probleme energetice din Ministerul Economiei, Tudor Şerban.

"Acum două săptămâni proiectul nu avea toate avizele. Astăzi a fost prezentat în CSAT, iar săptămâna viitoare va intra în dezbaterea Guvernului, cu certitudine", a punctat oficialul ministerial, citat de Mediafax.

Hidroelectrica şi CNH vor fi divizate

Ministerul Economiei va reorganiza sectorul energetic prin înfiinţarea a două noi companii-gigant, care vor conţine atât hidrocentrale, cât şi termocentrale, mine de cărbune şi reactoarele nucleare.

Prima companie naţională, denumită Electra, va avea în structură complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova cu sucursalele sale, Nuclearelectrica, sucursalele Hidroelectrica din Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Târgu Jiu, filiala Hidroserv din cadrul Hidroelectrica şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

A doua companie naţională, denumită Energetica, va fi înfiinţată prin fuziunea filialelor Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Bucureşti din cadrul Termoelectrica şi va avea în structură sucursala Paroşeni şi Termoserv Paroşeni din Termoelectrica, filialele Hidroelectrica din Bistriţa, Buzău, Cluj, Curtea de Argeş, Haţeg, Porţile de Fier, Oradea, Sebeş şi Slatina, precum şi părţi din Compania Naţională a Huilei, care se divizează.

Consiliul Concurenţei a început o investigaţie pe piaţa energiei pentru a determina efectele deciziei Guvernului de înfiinţare a celor două companii energetice naţionale asupra mediului concurenţial.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite