Reprezentantii Petrom, Philip Morris Romania si ai societatilor emitente de tichete de masa - audiati de Consiliul Concurentei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurentei a finalizat alte patru investigatii. Doua dintre acestea vizeaza Petrom- un posibil abuz de pozitie dominanta al societatii si o eventuala intelegere dintre aceasta si C.C.Bulf.

Consiliul Concurentei a finalizat alte patru investigatii. Doua dintre acestea vizeaza Petrom- un posibil abuz de pozitie dominanta al societatii si o eventuala intelegere dintre aceasta si C.C.Bulf. Consiliul Concurentei a mai analizat contractele de distributie exclusiva incheiate de catre Philip Morris Romania cu 16 distribuitori, precum si o posibila intelegere a societatilor emitente de tichete de masa privind comisionul minim practicat. "Rapoartele au fost finalizate si urmeaza ca saptamana viitoare partile implicate sa fie audiate", ne-a declarat Gheorghe Musliu, vicepresedintele Consiliului Concurentei. Dupa audieri, in termen de o saptamana, Consiliul Concurentei va lua deciziile care se impun, dupa care rezultatele investigatiilor vor fi facute publice, a adaugat el. Primii audiati vor fi reprezentantii Philip Morris si distribuitorii acestei companii. Philip Morris doreste sa distribuie tigaretele pe o retea bine definita pe teritoriul tarii noastre, motiv pentru care a cerut dispensa de la Consiliul Concurentei. Legislatia in vigoare interzice acele clauze contractuale care sunt abuzive pe motiv ca prevad anumite impuneri intre societatile, parti la contract, spune Musliu. Inspectorii de concurenta au evaluat efectele contractelor incheiate intre Philip Morris si cele 16 societati asupra mediului concurential pe piata tigaretelor, la nivelul tuturor verigilor lantului de distributie, domeniu in care activeaza si firme cu care nu au fost incheiate contracte. In ce priveste investigatia privind tichetele de masa, toate cele opt societati emitente sunt pasibile de sanctiuni, spune vicepresedintele Musliu. In urma audierilor, unde reprezentantii societatilor au libertatea de a-si expune punctele de vedere, Consiliul Concurentei va stabili daca a existat o intelegere intre societatile emitente de tichete de masa privind comisionul minim practicat. "Reprezentantii Ministerului Finantelor nu vor fi audiati", a afirmat Musliu.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite