Renault dă afară 5.000 de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disponibilizările fac parte din planurile de reducere a costurilor, în special în Europa, însă acestea nu vor afecta uzinele Dacia Piteşti Conducerea companiei Renault a decis să reducă

Disponibilizările fac parte din planurile de reducere a costurilor, în special în Europa, însă acestea nu vor afecta uzinele Dacia Piteşti

Conducerea companiei Renault a decis să reducă personalul pentru a diminua costurile de producţie ale fabricilor din Franţa.

Cu ocazia prezentării rezultatelor financiare pentru primul semestru, când a coborât obiectivele de vânzări pentru 2008 şi 2009, Renault a anunţat o serie de măsuri de reducere a costurilor structurale cu 10%, printr-un plan de disponibilizări voluntare în special în Europa.

Planul de restructurări vizat de conducerea concernului nu va fi aplicat şi fabricii Dacia Mioveni. "Renault este o marcă solidă, iar disponibilizările reprezintă o modalitate de reducere a costurilor, însă acest plan nu va afecta şi uzinele Dacia", a declarat pentru ziarul "Adevărul" vicepreşedintele Dacia, Constantin Stroe.

Oficialul uzinei argeşene a ţinut să menţioneze că, în prezent, costurile de fabricaţie de la Mioveni sunt destul de mici, astfel încât preţul produselor Dacia va fi menţinut la nivelul actual şi pe viitor.

Fără majorări de preţ semnificative la Dacia

"Nu e uşor, dar nu e imposibil ca preţurile Dacia să rămână aceleaşi, asta pentru că avem costuri de fabricaţie care ne ajută să trecem peste criza petrolului şi scumpirea oţelului", a mai spus Constantin Stroe. Oficialul Dacia a declarat că, dacă vor fi operate majorări de preţ la Sandero şi Logan, acestea nu vor influenţa în mod deciziv actualele valori de preţ la cele două modele.

Directorul financiar al companiei Renault, Thierry Moulonguet, a considerat "rezonabil" să estimeze numărul de disponibilizări la 5.000. Măsurile luate în calcul de grup trebuie să fie discutate cu reprezentanţii salariaţilor.

Megane II nu mai are căutare

Publicaţia franceză "Les Echo" arăta joi, pe pagina de internet, că, în contextul deprecierii pieţei europene a automobilelor şi în conjunctura macroeconomică nefavorabilă, producătorul francez de automobile aduce noi măsuri planului pentru 2009, menite să realinieze compania la noile contexte economice.

Renault a arătat că dificultăţile de pe piaţa europeană determină compania să ia decizii importante în sectorul industrial. Astfel, compania va desfiinţa o echipă de lucru din cadrul fabricii de la Sandouville, din cauza vânzărilor slabe ale modelului Laguna. Scăderile accentuate de pe piaţa italiană, spaniolă şi britanică ar putea, în cazul în care vor continua, să afecteze vânzările maşinilor de talie mică. În acest context, uzina de la Flins, care fabrica modelul Clio 3, ar urma să aibă o singură echipă.

Vânzări în primul semestru

Renault a comercializat 1.325.500 de vehicule, în creştere cu 4,3% faţă de primul semestru al anului 2007. Marja operaţională a crescut cu 19,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri a grupului a atins 20.942 milioane de euro, în creştere cu 2,3 % faţă de primele şase luni ale lui 2007.

3,1 milioane Acesta este numărul total de autovehicule fabricate anul trecut în Franţa, valoare cu 4,7% mai mică faţă de 2006.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite