Remus Vulpescu, bănuit de legături cu băieţii deştepţi, a fost înlocuit în CA al Transelectrica de un comisar al Gărzii Financiare din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a fost înlocuit luni în Consiliul de Administraţie (CA) al Transelectrica (TEL) cu Gheorghe Gabriel Gheorghe, comisar superior al Gărzii Financiare din Sibiu.

CITEŞTE MAI MULT: Efectele legăturilor bolnăvicioase cu "băieţii deştepţi": Vulpescu pleacă din CA al Transelectrica

"Consiliului de Administraţie al Transelectrica (...) a numit în calitate de administrator provizoriu, până la desemnarea noilor administratori de către AGA (...) pe domnul Gheorghe-Gabriel Gheorghe", se arată într-un comunicat al companiei de stat transmis luni Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit CV-ului, Gheorghe este licenţiat în Drept al Facultăţii de drept "Lucian Blaga" din Sibiu şi masterand în domeniul finanţe-bănci al aceleaşi facultăţi.

Vulpescu a demisionat vineri din CA invocând ca motiv o presupusă legătură între alt administrator al companiei, Mircea Ciopraga, şi firma Energy Holding, care primeşte energie de la Hidroelectrica în baza unui contract direct.

Deputatl PNL Mircea Ciopraga a fost numit săptămâna trecută membru în CA al Transelectrica, în locul demisionarului Gheorghe Ştefan, urmând să preia şi conducerea interimară a Consiliului.

Compania Transelectrica este controlată de stat, prin Ministerul Economiei.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite